Quina importància té l'assertivitat a les empreses?

Finalitzava l'anterior article així: "Segons Goleman, el líder ben enfocat ha de ser capaç d'equilibrar el focus intern, amb el focus de l'equip. Quina seria la teva visió idíl·lica com a líder? Què faràs per fer-la realitat i llevar-te la màscara? Quan ho facis tot començarà a fluir i amb millors persones hi haurà millors empreses! Què ets abans que directiu? "(Llegir article sobre les màscares)

Aquest paràgraf em porta a pensar que per llevar-se la màscara s'ha de treballar molt seriosament l'assertivitat, entre d'altres factors. Què és per a tu l'assertivitat? Quina relació té amb l'estratègia i el teu estil de comunicació amb els teus companys?

Recentment llegia en un article que les empreses estan preocupades davant l'agressió comunicacional i la incapacitat d'alguns dels seus col·laboradors per fer-se entendre, arribant a la discussió. Com poden ser empreses eficaces i eficients sense la qualitat de l'assertivitat?

imagesCom pots defensar els teus propis drets davant d'una qüestió determinada de forma clara i congruent, o el que és millor, de forma assertiva? Et veus capaç d'expressar el que penses i sents sense entrar en conflicte?

Quines qualitats creus que reuneix una persona assertiva? Quin és el seu comportament? Parla amb fluïdesa i seguretat mirant als ulls, expressa el que sent, es defensa sense agredir, sap dir "no", accepta els seus errors. El seu pensament el porta a conèixer els seus drets i els dels altres. Les persones assertives tenen una bona autoestima, es respecten i no es comparen. Superen les seves limitacions i es fan respectar sense usar maltractaments. Identifiques les teves limitacions i busques alternatives per superar-les i fer bé les coses? La persona assertiva resol les dificultats davant les tasques, gens fàcils.

Llavors, creus que ser assertiu és important en el teu treball? Com t'ajudarà el ser assertiu a enfocar els objectius de l'empresa? I a superar la por als teus superiors per millorar el treball?

Quina nota li poses a l'assertivitat del teu equip? Poden els components de l'equip exposar idees noves i radicalment oposades a les actuals? Quan creus que hi ha satisfacció personal en el treball? Quan et mous de forma natural i sense màscares, sent capaç de superar les queixes i els problemes ...? Fas alguna cosa que t'agrada, dient el que no t'agrada i buscant solucions per canviar-lo en sentit positiu? Si ja ets assertiu, enhorabona! I si no ho ets, què faràs per ser-ho?