Ser o tenir? Què impera a la teva vida?

Ser o tenir? Finalitzava el darrer article de la següent manera: T'atreveixes a canviar les característiques que et dificulten aconseguir els teus objectius i a comparar-te únicament amb tu mateix, un cop hagis efectuat els canvis pertinents?

Aforisme

Per a poder fer aquests canvis, hauriem primer de parar i fer una reflexió important. T'has preguntat algun cop que és realment més important a la teva vida? Ser-Hacer-Tener o Tenir-Fer-Ser? Potser sembla una obvietat, però no ho és.

Quina és la brúixola que guia la teva vida, la del Tenir-Fer-Ser o pel contrari és la de Ser-Fer-Tenir?

Quin és el teu objectiu? Tenir diners, reconeixement, seguretat, estatus, tenir capricis, en definitiva tenir un excel·lent nivell de vida? ¿Creus que amb això aconseguiràs la felicitat?

Aquest era l'objectiu d'un client del centre abans de l'inici del seu procés, fer coses per a tenir diners i estatus, pensava que ja tindria temps i diners per a saber qui era en realitat i quins eren els seus somnis. Estava totalment instal·lat en el Tenir-Fer-Ser

Certament va tenir un bon nivell de vida i de reconeixement, però un cop aconseguit es va sentir buit. Va buscar altres aventures empresarials que l'omplissin, però res, no es donava compte de que seguia tenint la brúixola de la seva vida mal encarada

Va ser arrel del seu procés d'auto-coneixement,  quan va descobrir infinitat de coses sobre ell, sobre el seu entorn, els seus somnis.... sobre ell mateix.

Durant el procés va sentir que el que realment volia era viure amb una plenitud que perdurés, volia sentir que estava on realment volia estar. Al finalitzar el seu procés, va fer un canvi important i radical, com donar un gir de 180º a la seva manera d'estar en el món: Invertir el Tenir-Fer-Ser per Ser-Fer-Tenir.

Va començar a veure`s reflectit en el seu dia a dia a nivell personal. Va començar a aplicar els seus talents, ara gaudeix realment amb el que fa, el que fa surt plenament d'ell. Ja no viu pensant només en tenir coses, sense saber qui es en realitat, ara tot ho fa des del seu ser, d'acord amb els valorsrsonal, en el negoci, donant importància al que realment era rellevant per a ell.

Si t'identifiques amb  la situació d'aquest client, abans de començar el seu procés de coaching, si sents que no pots sortir d'aquesta roda, para't i reflexiona. Decideix què vols canviar i quan. Recorda que tu tens la clau per a fer els canvis.

Et merèixes tenir una vida plena i crèixer com a perdona, sent tu mateix!