Què o qui et fa posar-te la màscara?

Acabava l’article anterior: “Ets capaç de jutjar-te pel que fas, i no ets capaç de felicitar-te per tot que hi ha en tu en quant a qualitats? Ja saps…. tu també tens remei!. Què passaràs a la llista dels “vull fer” i esborraràs de la dels “hauria de…? No et reprimeixes, demana ajudar si la necessites.”

I mira per on, parlant de que tu també tens remei…, justament el passat 30 de setembre va veure la llum la meva novel.la titulada: “El arte de quitarte la máscara”, on narro situacions laborals que descriuen als directius de les organitzacions empresarials i la forma en que lideren, liderar és un dit, a els seus respectius equips.

Quin tipus de cap tens? És un tirà, un controlador, un dèspota…?

I em pregunto: creus que és necessari remoure la consciencia des directius i ajudar-los a treure’s la màscara?

I en el cas de que siguis directiu, quin tipus de directiu ets? “Jefe”? Directiu executiu? O un bon líder? És cert, que poden haver directius amb una professionalitat irreprotxable, però que a nivel personal sigui un “matón” que s’envolta d’un seguit de servils i maltracta a qui no li cau bé?

llibre peu firmaLlavors, actuant d’aquesta manera, que pretén aconseguir del seu equip? Podria ser que algun dels seus col·laboradors es veiés obligat a pensar i a sentir, per por: “Sóc el que crec que tu creus que sóc”?

Per ser un bon directiu és suficient tenir experiència? Com ajudaria el fet de tenir també un bon nivell d’autoconsciència i autoconeixement? Saps escoltar? Vaig llegir que la malaltia més comú del lideratge és la de no saber escoltar a l’equip. Com es pot extreure el millor del teu equip si no els escoltes? Com podries alentir el teu ritme i potenciar aquest aspecte?

Segons Goleman, el líder ben enfocat ha de ser capaç d’equilibrar el focus intern, amb el focus de l’equip. Quina seria la teva visió idíl·lica com a líder? Què faràs per fer-la realitat i treure’t la màscara? Quan ho facis tot començarà a fluir i amb millors persones hi hauran millors empreses! Què ets abans que directiu?