Por o fòbia ? . Finalitzava l'article anterior : " No coneixes la veritable mesura del teu potencial ? Com pots mesurar el teu potencial sense afrontar nous reptes importants en la teva vida ? En la mesura que descobreixis com ets realment , sentiràs la seguretat suficient per poder obrir-te als altres i deixar de sentir-te sol. Només estaràs quan tu ho decideixis , tu, amb tu mateix !   I em pregunto : Ja has descobert com ets realment ? O potser et dóna fòbia fer-ho? Això es diria homofòbia. I parlant de fòbies , a què tens fòbia ?

Fòbia es deriva de la paraula grega " Fobos " que significa pànic o tenir por . Que quedi clar que no estem parlant de fòbies obsessives o compulsives que puguin necessitar d'ajuda mèdica . Un percentatge elevat de persones pateixen por acusat i persistent , excessiu i irracional que està desencadenat per la presència o anticipació d'un objecte o una situació . A aquest temor hi coneix com fòbies i el coaching disposa d'eines molt eficaces que permeten superar-les. Mitjançant aquestes eines es treballa el moment previ a l'aparició d'aquesta por , sense exposició directa a allò que el produeix . D'aquesta manera , la persona s'allibera d'un patiment innecessari .


miedo

Tenir fòbies és molt habitual , tot i això , no han d'impedir que prenguem consciència que aquestes circumstàncies tenen solució . La majoria de les vegades , es tracta de problemes que com a tals poden regirar , i més amb les teves pròpies capacitats . Un dels clients del centre tenia el que s'anomena fòbia social ( sentir por i evitar situacions en les que puguin ser jutjats pels altres ) . En el cas esmentat , el treball que realitzem amb el coaching , va resultar crucial perquè la seva por desaparegués . Recordo una altra fòbia d'una client , l'anomenada " nomofòbia ", que consisteix en una gran por irracional a no portar el telèfon mòbil a sobre . Aquesta client s'ha fet conscient d'aspectes de la seva vida que han variat . Entre ells està el de l'augment de la seva autoestima per haver estat capaç de superar les seves pors . Només quan siguis conscient del potencial existent en tu , podràs sorprenent amb els èxits que vas a aconseguir .