Qui preserva la teva intimitat a les xarxes socials?.

Finalitzava l’article anterior dient: “Felicitats si finalment decideixes examinar la teva sensibilitat, és un gran pas endavant que t’ajudarà a millorar el teu benestar emocional. (Llegir article)

Però es clar, parlàvem de la desmesurada sensibilitat davant l’opinió o qualsevol comentari que puguin fer altres persones sobre tu mateix i de la manera que això t’afecta. I jo em pregunto: i no ets sensible a exposar-te i mostrar-te als altres a les xarxes socials?

Quina importància li dones com a usuari de les xarxes socials a la teva intimitat?

Vull compartir amb tu un vídeo gravat amb càmeres ocultes que demostra la quantitat d’informació que molts usuaris publiquen a les xarxes. Mira quina és la reacció dels usuaris al veure que algú que no coneixen de res, ho sap tot sobre ells.(Veure video)

I continuo preguntant-me: Quina és la necessitat que et mou a publicar la teva vida privada? Com et sents compartint les teves fotos de moments importants o no tan importants de la teva vida? Existeixes en tant que la gens et veu i sap el que fas?

144889726

Per sorprenent que sembli, poc s’ha estudiat sobre les raons que han convertit a les xarxes en una experiència tan popular que aconsegueix que milions de persones comparteixin tanta privacitat. La catedràtica Paula Sibilia ha estudiat aquest fenomen i ha publicat un llibre que porta per títol: “La intimitat com a espectacle”.

Està clar que a tots ens agrada que ens reconeguin un fita aconseguida o un treball ben fet, però realment, aquest reconeixement ens eleva l’autoestima i l’autoconfiança?

Què passa quan busques el reconeixement de tot el que fas? Què estàs buscant? L’aprovació dels altres? Podria passar que et limitis a fer coses que saps que seran reconegudes pels altres, independentment de que vulguis fer-les o no?

Fas coses buscant el reconeixement... i on queden els teus somnis? On queda la teva estabilitat emocional si renuncies a la teva essència, al sentit que realment vols donar-li a la teva vida?

Quin és el motiu pel qual necessites que siguin els altres els que  valorin el que fas, per després poder valorar-lo tu mateix? En quina mesura aquesta recerca obsessiva del reconeixement dels altres, podria néixer d’una falta de valoració de tu mateix cap a tu mateix?

Para’t i reflexiona sobre què és el que realment busques a les xarxes. Què necessites per controlar aquesta necessitat de reconeixement continuo? El coaching et pot ajudar a descobrir el motiu, sens dubte!